Kippenluikje

past op uw kippen!

  • DSC04740.jpg
  • DSC04775.jpg
  • DSC04815.jpg

Technische specificatie

       

Eigenschappen

Waarden

Eenheden  

Hijssnelheid

+/-45

mm/sec

Maximaal hijsgewicht

8

kg

Maximale hijshoogte

45

cm

Voltage

220

V

Stroom

0,6

A

Vermogen

130

W

Temperatuur

-10…45

graden

Beschermingsgraad (IP) van motor met behuizing

IP52*

 

*  Het kippenluikje is gemaakt van duurzaam geïmpregneerd FSC-hout en kan zowel binnen als buiten gemonteerd worden. De digitale tijdschakelaar dient op een gegarandeerd droge plek (en dus liefst binnen) gemonteerd te worden. 

Afmetingen

 

De afmetingen van de standaard uitvoering van het kippenluikje staan in onderstaande figuur. Wilt u afwijken van de standaard afmetingen dan kan dit op verzoek voor u gemaakt worden. Neem hiervoor contact met ons op.

 

Let op!!!

Heeft u een hok wat niet op de grond staat? Dan is het wellicht óók mogelijk om het luik elke ochtend naar beneden, onder het hok, te laten zakken. 's Avonds wordt het dan weer opgehesen zodat het voor het gat komt te hangen. 

Om ervoor te zorgen dat de kippen in dit geval geen last hebben van het koord wat in het midden voor het gat hangt, wordt het wiel (met daaromheen het koord) wat meer naar rechts of naar links geschoven, over de behuizing van de buismotor. Een heel eenvoudige oplossing! In de meegeleverde handleiding staat alles duidelijk beschreven.

Omdat hierbij e.e.a. gewijzigd moet worden, zowel aan de motor als aan de tijdschakelaar, dient u hiervoor contact met ons op te nemen. Wij rekenen een meerprijs van 10 euro. (Bovenstaande is alleen mogelijk als u het complete pakket, dus met luik en geleiders, bestelt.)

 

Totaal afmeting

Download hier de afmetingen in PDF formaat.

De motor met behuizing wordt middels twee schroeven/bouten aan de achterwand bevestigd. De geleiders worden middels schroeven aan de achterwand bevestigd. Voor een gedetailleerdere omschrijving klik hier.  

Afmetingen van het gat in de wand

Bij gebruik van ons luik mag het gat in de wand niet hoger zijn dan 445 mm, simpelweg omdat het luik niet hoger is. De breedte van het gat in de wand mag niet groter zijn dan 310 mm in verband met de afstand tussen de geleiders (adviesbreedte is 270 mm zoals op de tekening).

Luikje afmetingen