Kippenluikje

past op uw kippen!

  • DSC04740.jpg
  • DSC04775.jpg
  • DSC04815.jpg

Het product

 

Het pakket bestaat uit de volgende onderdelen:

kippenluik nummer

 

1.    Digitale tijdschakelaar met 1 m.

       voedingskabel met stekker (stekker niet op foto)

2.    Motor met behuizing

3.    Motorkabel (2,5 m.)

4.    Hijskoord

5.    Houten geleiders (optioneel)

6.    Houten luikje (optioneel)

7.    Nederlandstalige handleiding

 

 

Motor met behuizing 

Het kippenluik wordt opgehesen middels een hijskoord dat door een motor opgerold wordt. Deze motor zimotor met behuizingt in een nette behuizing (2), hoofdzakelijk gemaakt van KOMO-gecertificeerd, ge├»mpregneerd, vuren hout. Het hijskoord is duurzaam en wordt door de motor op een trommel op- en afgewikkeld. De motor is krachtig, onderhoudsvrij en geruisloos.

 

Houten geleiders met luikje (optioneel)

Het kippenluikje bestaat uit het luikje (6) zelf en twee houten geleiders (5). De geleiders zijn gemaakt van degelijk balkhout. Het luikje wordt geleid door luikje met geleiders
een sleuf in de geleider. Het luikje zakt door zijn eigen gewicht door de geleiders.

 

  

Digitale tijdschakelaar

De kracht van ons product zit 'm in de slimme, digitale tijdschakelaar. Deze regelt de tijden waarop het luikje omhoog of omlaag gaat. Voor de sluitingstijd rekent de digitale tijdschakelaar het tijdstip van  zonsondergang voor elke dag opnieuw uit en past hier de sluitingstijd op aan. Deze functie wordt ook wel de 'astro-functie' genoemd.

tijdsklok1

De digitale tijdschakelaar is eenvoudig te bedienen en te programmeren. Bij levering is de digitale tijdschakelaar door ons voorgeprogrammeerd. Door een interne batterij blijven de instellingen bewaard en loopt de tijd door, dus ook tijdens transport of gedurende spanningsuitval. Het luik houdt rekening met de zomer- en wintertijd en zet de interne klok automatisch een uur voor- of achteruit.

 

De digitale tijdschakelaar kent vele functies. De instellingen zoals wij die voor ons eigen kippenluikje gebruiken, hebben we voor u voorgeprogrammeerd, de voorkeursinstellingen. Er zijn natuurlijk nog andere mogelijkheden. Voor een overzicht, klik hier: gedetailleerde omschrijving van de digitale tijdschakelaar.

De digitale tijdschakelaar dient op een droge plek opgehangen te worden, bij voorkeur in een andere ruimte dan die waarin de kippen verblijven.  Mocht u de tijdschakelaar desondanks toch bij de kippen willen hangen, inspecteer uw kippen dan regelmatig op luizen.  Luizen kruipen namelijk in de ietwat warme tijdschakelaar en kunnen storingen veroorzaken.

 

Nederlandstalige handleiding

Ons product wordt geleverd met een duidelijke nederlandstalige handleiding. De volgende onderwerpen worden uitvoerig beschreven:

1)   Veiligheidsinstructies

2)   Hoe monteer ik het automatische kippenluik?

3)   Hoe stel ik de digitale tijdschakelaar in, anders dan de voorkeursinstellingen?